Erkend taxateur

Heleen A. van de Beek, eigenaar van Zielman Makelaardij, is gecertificeerd register makelaar taxateur (RMT) en is daarom bevoegd al uw taxaties uit te voeren. Wij werken voor particulieren ten behoeve van bijvoorbeeld een aan- of verkoopbeslissing of hypotheekaanvraag. Daarnaast taxeren wij voor banken, notaris- en advocatenkantoren.

De taxatie van een object wordt mede bepaald door de marktwaarde. Zielman Makelaardij kan u daarbij van dienst zijn. Het taxeren van een object vergt de nodige kennis van de taxateur, niet alleen van het object, maar ook van de lokale markt. Daarnaast spelen andere factoren mee, zoals de ligging van het object, de staat van onderhoud, de perceelgrootte en het aantal kubieke meters. Wanneer uw object wordt getaxeerd komt de taxateur het pand bekijken en inspecteren. Vervolgens wordt er een taxatierapport opgemaakt met alle relevante eigenschappen van het object en wordt de getaxeerde waarde vermeld.

Het taxatierapport kan voor meerdere doelen vereist zijn, zoals het verkrijgen van een financiering waarbij een rapport van belang is. De geldverstrekker wil daarmee een helder beeld krijgen van de waarde van de woning voor het verkrijgen van zekerheid. Een taxatie is ook nodig voor het verhogen of afsluiten van een tweede hypotheek.

Zielman Makelaardij is aangesloten bij het NWWI en de Taxateurs Unie. Deze instituten waarborgen de validatie van taxatierapporten. Dit houdt in dat er wordt gecontroleerd of de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die zijn voorgeschreven door het Waarborgfonds Eigen Woningen. Tegenwoordig vragen veel hypotheekverstrekkers een gevalideerd taxatierapport.

Voor een vakkundige taxatie of vragen, vul dan ons contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

AANKOOPGESPREK

Zoekt u een aankoopmakelaar of wilt u vrijblijvend kennis maken bij ons op kantoor?

VERKOOPGESPREK

Zoekt u een makelaar die zorgvuldig de verkoop van uw woning kan begeleiden?

Zielman Makelaardij levert u een uitgebreid, vakkundig en deskundig taxatierapport.