Taxaties

Taxatie via het netwerk van Zielman Makelaardij

Erkend taxateur

Hulp bij het vinden van een geschikte taxateur

Wil je de marktwaarde van je woning weten voor verkoop of een hypotheek aanvragen?

Zielman Makelaardij in Putten helpt je graag bij het vinden van een geschikte taxateur voor jouw woning. Een taxatie is essentieel om de juiste vraagprijs vast te stellen en wordt ook door geldverstrekkers geëist bij het aanvragen van een hypotheek.

Punt van kantoorgebouw van Zielman Makelaardij te Putten

Meer over taxaties

Wij helpen je bij al je vragen over taxeren en het vinden van een geschikte taxateur.

Waarom een taxatie?

Een taxateur bepaalt de marktwaarde van je woning op basis van regionale woningmarktgegevens. Deze waarde kan afwijken van de WOZ-waarde, omdat het rekening houdt met factoren zoals onderhoud, oppervlakte, indeling, ligging en marktsituatie. Het taxatierapport is een waardeoordeel, geen bouwtechnische keuring.

Taxateurs en rapportage

Taxateurs volgen periodieke educatie en stellen een rapport op met een uniform model. Verschillende taxateurs kunnen uiteenlopende uitkomsten geven, omdat een taxatie een deskundige schatting is. De oppervlakte van de woning wordt bepaald volgens De Meetinstructie.

Taxateur nodig?

Als ervaren makelaar in Putten kunnen wij je helpen bij het vinden van een betrouwbare taxateur voor jouw woning. We werken samen met gecertificeerde taxateurs die bekend zijn met de regionale woningmarkt. Het taxatierapport kan, indien gewenst, gevalideerd worden door een validatie-instituut.

WOZ-waarde vs marktwaarde

WOZ-waarde en marktwaarde dienen verschillende doelen en zijn daarom niet hetzelfde. Een waardebepaling is een grove schatting van de woningwaarde, vaak gebruikt voor het bepalen van een vraagprijs. Voor het bepalen van de marktwaarde is een taxatie nodig.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.