Zielman Makelaardij O.Z.

Voordelig financieren met Nationale Hypotheek Garantie

De NHG is een soort vangnet, opgezet door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het biedt de garantie aan de bank dat jouw hypotheeklasten betaald worden, ook als jij deze kosten zelf niet meer kunt opbrengen. Doordat de hypotheekverstrekker deze zekerheid heeft biedt hij de laagste rente aan.

Voordelen NHG

Het kan zeker rendabel zijn om een hypotheek met NHG af te sluiten, de voordelen zijn niet de minste. Wat is er precies zo fijn aan een hypotheek met NHG?

Korting op de hypotheekrente

Hypotheekverstrekkers zijn er over het algemeen van verzekerd dat zij hun geld terugkrijgen, als het gaat om een hypotheek met NHG. Dan ligt de rente met NHG gemiddeld 0,5% lager. Bij 80% van de waarde van de woning is het voordeel nog gemiddeld 0,25%. Het rentevoordeel behoud je de hele looptijd.

NHG biedt zekerheid

De Nationale Hypotheek Garantie is precies dat: een garantie. Als jij om de een of andere reden niet meer in staat bent om je hypotheeklasten te betalen, kun je aanspraak maken op deze garantie. Ook bijvoorbeeld wanneer je partner komt te overlijden. Om recht te hebben op kwijtschelding, moet je wel kunnen aantonen dat je de lasten echt niet meer kunt dragen. Bekijk de voorbeeld situaties voor kwijtschelding op de website van NHG.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Als je een woning koopt, kun je een hypotheek met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van jouw woning mag dan maximaal € 405.000,- (in 2023) zijn. De hypotheek voor jouw koopwoning mag daar niet boven uitkomen. Er is een uitzondering: Als je energiebesparende maatregelen (isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, etc.) treft, kun je tot € 429.300,- lenen voor je nieuwe huis. Je moet dan wel het extra bedrag volledig uitgeven aan de energiebesparende voorzieningen.

Berekenen hoeveel je in 2023 kunt lenen met NHG.

Wat kost NHG?

Voor een hypotheek met NHG betaal je één keer een borgtochtprovisie, in de volksmond ‘NHG-premie’, van 0,6% over het totale hypotheekbedrag. Omdat de NHG-premie aftrekbaar is van de belasting én je met NHG vaak een lagere rente betaalt, heb je deze kosten snel terugverdiend.

Wil je weten of een hypotheek met NHG ook in jouw persoonlijke situatie voordeel oplevert?

Wil je een bezichtiging afspreken neem dan contact op met ons kantoor, voor meer informatie over NHG kunt het beste contact opnemen met een financieel adviseur!

Zielman Makelaardij is sinds 1989 een begrip in Putten en omgeving
Persoonlijke aandacht, vertrouwen, integriteit en kwaliteit zijn woorden die onze werkwijze goed karakteriseren. Wij vinden een grote mate van zorgvuldigheid en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening van groot belang. Een persoonlijke relatie met onze opdrachtgevers op basis van wederzijds vertrouwen is daarbij ons uitgangspunt. Vanaf de in verkoop name van een woning tot aan het moment dat de akte van uw woning wordt gepasseerd bij de notaris wordt u persoonlijk begeleid door de makelaars van Zielman.