KMK-woningen

Kopen met Korting in Putten

Kopen-met-Korting-woningen

Op zoek naar een eigen woning, maar wil je minder financieel risico lopen? Of is een koopwoning simpelweg financieel (nog) niet haalbaar? Dan hebben wij een interessante oplossing voor jou.

In samenwerking met Woningcorporatie Omnia Wonen bieden wij namelijk regelmatig Kopen-met-Korting-woningen (KMK-woningen) aan in het gezellige Putten.

Lees meer over Kopen-met-Korting en ontdek de voordelen, waaronder de terugverkoopgarantie.

KMK-woningen

KMK-Inschrijving

Er zijn momenteel helaas geen KMK-Woningen beschikbaar, houd de facebook pagina in de gaten!

KMK in het kort: hoe werkt het?

Met behulp van een erfpachtconstructie krijg je als koper het gebruiksrecht van de woning, alsof je de eigenaar bent. De grond met daarop de woning blijft echter eigendom van Omnia Wonen. Het erfpachtrecht wordt afgekocht met de aankoopsom (canon), waardoor je geen tussentijdse vergoeding hoeft te betalen. Dit maakt het mogelijk om de woning voor een lagere prijs dan de getaxeerde marktwaarde aan te bieden. KMK-woningen zijn dus ideaal voor starters op de woningmarkt of mensen die geen groot financieel risico willen nemen bij de aankoop van een woning.

Als koper ben je verantwoordelijk voor de woning en bijbehorende verzekeringen en belastingen. Je kunt de woning naar eigen smaak inrichten en verbouwen. En als er een Vereniging van Eigenaren aanwezig is, heb je volledig stemrecht.

Deze KMK-constructie wordt in Putten exclusief door Zielman Makelaardij aangeboden. Het aanbod varieert van diverse appartementen, twee- en drielaags rug-aan-rug-woningen als tussenwoningen in de populaire wijk Bijsteren. De verkoop verloopt via een loting bij de notaris, op basis van een vaste verkoopprijs.

Kortom, wil jij graag een eigen woning maar heb je geen groot budget? Dan zijn onze KMK-woningen in Putten de perfecte optie!

Een KMK-woning kopen

Aanbod

Bij Zielman Makelaardij hebben wij regelmatig Kopen-met-Korting-woningen (KMK-woningen) in Putten. Deze woningen worden exclusief aangeboden via onze website en Facebookpagina zodra ze beschikbaar komen. De koopprijs wordt bepaald door Omnia Wonen op basis van uitgevoerde taxaties en kan niet onderhandeld worden.

Inschrijven

Wil je kans maken op een KMK-woning? Schrijf je dan in via ons inschrijfformulier op de website. Aan deze inschrijving is een deadline verbonden: alleen de volledig ingevulde en voor verloop van de gestelde datum en tijd verzonden inschrijfformulieren zullen door ons in behandeling worden genomen. Na het versturen van de inschrijving ontvang je direct een bevestiging per e-mail met een lotnummer.

Toewijzing

De toewijzing van de woning vindt enkele dagen na de inschrijfdeadline plaats bij notariskantoor Kuiper en Van ’t Spijker te Putten. De ‘winnaar’ van deze loting zal zo snel mogelijk worden benaderd door ons kantoor. Hierna zal de complete uitslag van de loting op onze Facebookpagina te vinden zijn. In het geval de ‘winnaar’ toch afziet van de koop, zal door ons contact worden opgenomen met de nummer 2 van de loting.

De ‘winnaar’ van de loting

Ben je de winnaar? Dan krijg je de mogelijkheid om op korte termijn de woning te bezichtigen. Aan de hand hiervan dien je te beslissen of je de woning ook daadwerkelijk wenst te kopen. Bij akkoord gaat ons kantoor aan de slag met het opstellen van de koopovereenkomst. Let op: ook bij het kopen van een KMK-woning komen reguliere ‘kosten koper’ kijken. Het transport bij de notaris kan vaak al na ongeveer drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst plaatsvinden.

Een KMK-woning verkopen

Wat als je de KMK-woning wil verkopen?

Als je in het bezit bent van een KMK-woning en je deze wilt verkopen, moet je contact opnemen met Omnia Wonen. Dit doe je schriftelijk. Het is namelijk verplicht om de woning terug te verkopen aan Omnia Wonen. Zij zullen een onafhankelijke taxateur inschakelen om de waarde van de woning te bepalen en vervolgens zullen zij jou een aanbod doen met de verkoopprijs die je zult ontvangen. Als je het niet eens bent met dit aanbod, kun je op eigen kosten een eigen taxateur inschakelen. Als er nog steeds geen overeenstemming is, kan een derde taxateur worden ingeschakeld. De helft van de kosten hiervoor zijn voor jouw rekening.

Hoe wordt de verkoopprijs bepaald?

Omnia Wonen en jij delen samen mee in de waardeontwikkeling van de woning; zowel bij stijging als bij daling van de marktwaarde. Daarnaast wordt het verkregen voordeel bij aankoop verrekend met de taxatiewaarde. De waarde van de zelf aangebrachte investeringen in de woning wordt ook meegenomen in de taxatiewaarde. Dit betreft de waarde op moment van verkoop. Deze is vaak minder dan de door jou gemaakte kosten.

Verkoop

Wanneer je akkoord gaat met het aanbod van Omnia Wonen, schakelen zij ons in. Ons kantoor zal dan contact met jou opnemen om een afspraak te maken en informatie lijsten toe te sturen. Tijdens deze afspraak worden er foto’s van de woning gemaakt en wordt er informatie verzameld over de woning aan de hand van de door jou vooraf ingevulde informatie lijsten.

Wij regelen vervolgens de verdere verkoop van de woning voor jou. Vaak vindt het transport, en de bijbehorende inspectie, al na drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst door de koper plaats.

Voordelen van Kopen met Korting

Het KMK-aanbod is erg in trek vanwege de vele voordelen die het biedt. Als je een KMK-woning koopt, profiteer je onder andere van:

  • Korting op de aankoopprijs: door middel van een erfpachtconstructie koop je feitelijk het gebruik van de woning in plaats van het eigendomsrecht, waardoor de koopprijs lager is dan wanneer je het eigendomsrecht zou kopen.
  • Terugverkoopgarantie aan Omnia Wonen: Omnia Wonen koopt de woning gegarandeerd terug binnen drie maanden nadat je akkoord hebt gegeven op hun aanbod, wat zorgt voor extra zekerheid voor verkopers.
  • Vermogensopbouw: je deelt mee in eventuele winst en verlies door middel van de erfpachtconstructie. Het verschil in marktwaarde tussen het koop- en verkoopmoment wordt gedeeld met Omnia Wonen, waardoor je bij verkoop mogelijk winst kunt maken, maar ook verlies.
  • Vrijheid om de woning aan te passen: als koper van een KMK-woning gedraag je je als een eigenaar en ben je vrij om investeringen in de woning te doen.
  • Geen beperkingen in financieringsmogelijkheden: je behoudt de mogelijkheid om gebruik te maken van een hypotheek met NHG. Daarnaast staat de KMK-constructie op de lijst van ‘Geaccepteerde erfpacht- en kortingsconstructies’, waardoor geldverstrekkers rekening houden met de waarde van de woning na aftrek van de korting bij het bepalen van een maximale lening binnen de NHG-kostengrens.

Belangrijke voorwaarden

  • Het financiële plaatje moet duidelijk zijn bij inschrijving. Zodra de ‘winnaar’ van de loting bekend is, kan deze persoon binnen een week de woning bezichtigen en beslissen of hij/zij deze wil kopen. Bij inschrijving moet de geïnteresseerde eigenlijk al weten of de aankoop financieel haalbaar is.
  • Alleen eigen bewoning toegestaan. De koper moet de woning zelf als hoofdverblijf bewonen en mag deze niet verhuren.
  • Regels voor inschrijving. Als meerdere personen samen een woning willen kopen, kunnen zij slechts één inschrijfformulier indienen. Alleen inschrijven betekent dus dat er ook slechts één persoon kan kopen.
  • Terugverkoop aan Omnia Wonen is verplicht. Verkopers van een KMK-woning zijn verplicht de woning terug te verkopen aan Omnia Wonen en mogen dit niet op eigen initiatief doen.
  • Transport vindt plaats bij Notariskantoor Kuiper en Van ‘t Spijker. Het transport van de woning vindt plaats bij Notariskantoor Kuiper en Van ‘t Spijker en kan niet op een andere locatie plaatsvinden.

Heb je vragen of wens je meer informatie over de KMK-woningen?

Dan staan de medewerkers van ons kantoor je graag te woord. Neem gerust contact met ons op via 0341-360244 of info@zielman.nl.

Een vakkundig en dynamisch team staat voor u klaar.