Zielman Makelaardij O.Z.
25 foto's Putterbrink 2 in Putten, 3881 LK

Putten – Putterbrink 2

€ 835.000,- k.k.
5.005 m2 4 2 1 1841
Omschrijving
Video
Plattegronden

Buitengewoon wonen

Bouwjaar: 1841
Soort: Veluwse woonboerderij (Rijksmonument)
Type: 2 -onder 1 -kap
Inhoud: 556 m³
Woonoppervlakte: 126 m²
Perceeloppervlakte: 5005 m²

De geschiedenis van deze Veluwse woonboerderij gaat wel heel ver terug in de tijd er zijn zelfs oude geschriften die verwijzen naar het jaar 1325, toen noch bekend onder de naam ‘Heegemansgoed’ aan de Putterbrink.
Door de rijke historie van de ‘Putterbrink’ is deze in zijn geheel als rijksmonument geregistreerd en gekenmerkt door: riet en pannen gedekt wolfdak, bewerkte daklijst, vensters met luiken en zesruitschuiframen.
In 1986 is het geheel gesplitst in een 2-onder 1-kapwoning, ieder met een eigen perceel grond, waarvan de voorzijde van de boerderij met bijgebouwen en maar liefst 5005 m² grond nu te koop wordt aangeboden.
De rijke historie en karakter maken dit tot ‘buitengewoon wonen’.

Bij binnenkomst in de fantastische woon-/eetkeuken met provisieruimte is direct de nostalgische hartelijke sfeer voelbaar, dit voelt als thuiskomen!
De woonboerderij is verder ingedeeld met een heerlijke woon-/leefruimte met authentieke details, slaapkamer, inloop kledingruimte, badkamer en een hal met trapopgang.
Op de 1e verdieping bevinden zich een overloop, een wasruimte en een royale sfeervolle slaapkamer.

Het verrassende unieke perceel met natuurvijver, bakhuis, schuur, fraaie veranda, kippenhok en kweekkas, een heerlijk stuk natuur waar mens en dier zich nog vrij kunnen voelen.
Via de sfeervolle woon-/eetkeuken is de woning bereikbaar. De landelijke sfeer van de keuken met de authentieke details gecombineerd met de gemakken van deze tijd past perfect bij het karakter van de nostalgische woonboerderij. Er is zelfs een centraal stofzuiger-systeem aanwezig.
Hier voelt iedereen zich welkom voor een praatje, een hapje en een drankje. Ook in de woon-/leefruimte zijn diverse originele elementen bewaard gebleven. Zo dragen de fantastische schouw met betegeling, het hoge balkenplafond, de opkamer en de zesruitschuiframen ook in deze ruimte bij aan het nostalgische karakter. Een geweldige ruimte om met zijn allen heerlijk te relaxen.
Vanuit de woon-/leefruimte is de lichte master bedroom bereikbaar. Middels een open verbinding is de inloop kledingruimte toegankelijk, die op zijn beurt weer toegang geeft tot de naastgelegen badkamer. De badkamer is tevens vanuit de hal met trapopgang en separaat toilet te bereiken.
De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel, designradiator en is betegeld tot aan het plafond.

Via een vaste trap is de overloop op de 1e verdieping te bereiken. Hier bevindt zich een wasruimte en is tevens middels een trappetje de iets hoger gelegen royale slaapkamer toegankelijk.
Deze sfeervolle ruimte heeft een aangename lichte uitstraling en is uitgerust met het authentieke topgevelraam, een dakraam en veel vaste bergruimte.

Het karakter en de inrichting van het royale perceel zijn in perfecte harmonie met de boerderij. In de heerlijke tuin is van alles te zien en te beleven, hier is het genieten van alle seizoenen op ieder gewenst moment. Wegdromen vanaf de veranda, in alle rust en privacy uitkijkend over de prachtige natuurvijver en luisteren naar het gezang van de vogels, dat wil toch iedereen! Op het erf bevinden zich tevens een bakhuis en een schuur, welke middels een overkapping met elkaar zijn verbonden. En zoals het hoort bij een echte boerderij mogen ook het kippenhok en de kweekkas met moestuin niet ontbreken. Hoe heerlijk een kakelvers eitje bij het ontbijt of tussen de middag een lekker tomatensoepje van eigen gekweekte tomaten.

Wat een rijkdom, dit is wat men noemt ‘buitengewoon wonen’.

Bijzonderheden

  • Bijzonderheden: Monumentaal pand
  • Isolatievormen: Dakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
  • Dak materialen: Riet, Pannen
  • Woning voorzieningen: Rookkanaal, Dakraam, Sauna
  • Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Op eigen terrein
  • Berging voorzieningen: Voorzien van elektra, Voorzien van water

Soortgelijke prijsklasse

Putten, 3881 SL
1.985 m2 3 1
Putten, 3881 BE
630 m2 3 1
Putten, 3881 XE
1.340 m2 3 1 1
Zielman Makelaardij is sinds 1989 een begrip in Putten en omgeving
Persoonlijke aandacht, vertrouwen, integriteit en kwaliteit zijn woorden die onze werkwijze goed karakteriseren. Wij vinden een grote mate van zorgvuldigheid en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening van groot belang. Een persoonlijke relatie met onze opdrachtgevers op basis van wederzijds vertrouwen is daarbij ons uitgangspunt. Vanaf de in verkoop name van een woning tot aan het moment dat de akte van uw woning wordt gepasseerd bij de notaris wordt u persoonlijk begeleid door de makelaars van Zielman.