Energielabel

Een energielabel is de groene graadmeter voor uw woning

Energielabel voor woning

Tot eind 2020 konden woningeigenaren hun eigen energielabel zelf online aanvragen. Sinds 1 januari 2021 is dit niet meer mogelijk.

Energielabel voor nieuwbouwwoningen

Het aanvragen van een energielabel voor woning na 1-1-2021

Tot eind 2020 konden woningeigenaren hun eigen energielabel zelf online aanvragen. Sinds 1 januari 2021 is dit niet meer mogelijk. Vanaf 1 januari 2021 is het noodzakelijk dat een erkend EP-Adviseur op locatie komt om de woning op te nemen. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de gebouwschil en de aanwezige installaties.

Vanaf 1 januari 2022 wordt er daadwerkelijk gehandhaafd wanneer er geen geldig energielabel is bij het verkopen en verhuren van woningen. De boete die geldt voor het ontbreken van een energielabel bij particulieren is vastgesteld op €435,-. De boete komt niet ter vervanging van het energielabel. Na het verstrekken van de boete dient er alsnog een energielabel te worden opgesteld.

Het traject na het verkrijgen van een energielabel

Wanneer het energielabel is afgegeven heeft deze een geldigheid van 10 jaar. Wanneer de woning na 10 jaar wordt verkocht is het noodzakelijk om een nieuw energielabel te laten opstellen. Na de gebouwopname wordt het energielabel opgenomen in de landelijke database van de RvO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Om de kwaliteit van het energielabel te garanderen kan het voorkomen dat de certificerende instelling na het afgeven van een energielabel op locatie komt controleren of het energielabel daadwerkelijk volgens de voorschriften is opgesteld.

Veelgestelde vragen

Contact opnemen of een afspraak maken?

Wanneer u vragen heeft of u wenst graag een persoonlijk gesprek, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor.

+31 (0) 341 – 360 244

info@zielman.nl

Een vakkundig en dynamisch team staat voor u klaar.